Aigües de Vilassar - Aigües de la Mina Vella  
 
Història Museu Instal·lacions Serveis Contacta

 
Inici | Museu
 
 

Museu de la Mina Vella

Ca l'Eudald és la seu del Museu de la Mina Vella. Antic molí hidràulic construït el 1806, ha estat restaurat i condicionat com a museu. És obert al públic des de l'any 2000.

La visita s'inicia al pati del museu on hi ha l'Estació Meteorològica de Vilassar de Mar que disposa d'aparells automàtics i manuals que s'ensenyen als visitants. Seguint la visita exterior, tenim accés al Pou de ca l'Eudald, que és un dels vuit pous que donen servei a Vilassar de Mar. Amb tres metres de diàmetre és el més ample del poble, la seva fondària és de quaranta - cinc metres. Al costat mateix del pou podrem veure les plaques solars d'una petita central de producció d'electricitat.

Abans d'entrar a l'edifici del museu, encara ens falta veure com arriba l'aigua dels pous i de les mines. Aigua que ha de ser subministrada a la població. Això ho veurem en la caseta del trastejador. La col·lecció permanent del Museu de la Mina Vella està exposada en cinc sales. A la planta baixa s'hi pot apreciar la història de la companyia d'aigües (una de les mes antigues de l'estat) i com es fa la distribució de l'aigua a Vilassar de Mar. Desprès de veure la planta baixa, la visita ens obliga a baixar cap als antics soterranis del molí. En el primer hi podrem aprendre com es construïen els pous i les mines que actualment encara donen servei a la nostra població. El segon i tercer subterranis corresponen a l'espai de l'antic molí hidràulic. Si baixem fins al t ercer podrem veure l'antiga mina de desguàs, actualment seca, de prop de tres - cents metres de llargada.

El museu està dotat amb una biblioteca especialitzada en tots els temes relacionats amb l'aigua. També en el museu es custodia l'arxiu històric de la Mina Vella. Aquests documents estan a disposició dels investigadors que els desitgin consultar. El museu també disposa d'una sala d'actes equipada per a la realització de conferències i cursos. Aquesta sala està a disposició de les entitats culturals del poble que ho sol·licitin.


Horari i situació

L'entrada al museu és lliure. Podeu fer click al mapa adjuntat a continuació per ampliar-lo. L'horari del museu és:

dilluns i dimarts Tancat
dimecres, dijous i divendres de 9 a 13 i de 17 a 20 hores
dissabte i diumenge
festius
d'11 a 14 hores
Tancat
Entrada lliure!  

Adreça: Casa de Camp (Ca l'Eudald) 106, 08340 Vilassar de Mar. Veure situació en Googlemaps.
Tel. i Fax. 93 759 72 70 museu@aiguesdevilassar.cat