Instal·lacions d’Aigües de Vilassar

Un dipòsit de capçalera de 800 m³, al municipi de Cabrils, on rebem l’aigua procedent d’Aigües Ter- Llobregat.

Un dipòsit de reserva de 7500 m³. En aquest dipòsit hi acumulem l’aigua procedent de la Mina Vella, de l’aqüeducte de Dosrius i els excedents del dipòsit de Ca l’Eudald.

El dipòsit de ca l’Eudald, de 1500 m³ on s’hi aboquen les aigües dels vuit pous, de la Mineta i de la Mina Nova.

La Mina Vella, la Mina Nova i la Mineta en els termes municipals de Cabrils i Vilassar de Mar. Amb uns cinc quilòmetres de galeries subterrànies.

Cinc pous: els pous 1 i 2 situats al jardí de ca l’Eudald, els pous 3 i 4 a construïts al marge de esquerra del Torrent de ca l’Amat i el pou 5 situat a la carretera de Cabrils, a l’alçada del carrer Manel Roca.

La masia de ca l’Eudald, construïda el 1806 com a molí hidràulic. Des de l’any 2000 és la seu del Museu de la Mina Vella.

La nova nau, inaugurada el 15 de desembre de 2013, té una superfície útil de 250 m². Aquesta nau és el magatzem de la companyia i forma un conjunt, juntament amb el dipòsit d’aigua, més funcional i estètic.

EFICIÈNCIA HIDRÀULICA

ESQUEMA D’UN BALANÇ HÍDRIC:

Auditoria any 2023:

L’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat la “Guia per la realització d’auditories sobre l’eficiència hidràulica d’un servei” (Resolució ACC/596 de 22 de febrer de 2023). Amb aquestes auditories es pretén crear un marc comú que faciliti la comparació entre diferents serveis d’abastament i l’elaboració d’estadístiques globals que, al seu torn, permeti a les empreses valorar quantitativament i qualitativament la seva eficiència hídrica i comparar el seu acompliment amb d’altres empreses. A més, amb la realització de balanços les empreses poden identificar potencials àrees de millora i perfeccionar aquells aspectes que ofereixin major potencial. El període avaluat és l’any 2023.

La documentació consisteix en:

Balanç hídric:

El balanç hídric resumeix els diferents orígens i destinacions dels volums d’aigua utilitzats en el servei d’abastament. Això inclou la caracterització de totes les entrades i sortides que apareixen en un sistema de distribució d’aigua mitjançant una sèrie de components que els descriuen. Aquests s’estructuren de manera que tota l’aigua introduïda a la xarxa hauria, en teoria, ser igual a tota l’aigua extreta de la mateixa en els diferents usos més les potencials pèrdues d’aigua que poguessin aparèixer.

Indicadors d’acompliment:

El sistema d’indicadors que s’ha calculat pretén proporcionar un conjunt d’indicadors que serveixi per comprendre l’estat actual d’un servei d’abastament pel que fa a gestió de fuites i pressions i que permeti, gràcies a la seva aplicació continuada en el temps, avaluar l’efectivitat de les millores implementades, que el sistema plantejat sigui útil per a totes les parts interessades que desenvolupen un paper en el context de l’abastament d’aigua, identificar més fàcilment potencials àrees de millora en la gestió tècnica dels serveis d’abastament i definir una referència comuna que faciliti la comparació entre empreses similars en el mateix àmbit geogràfic.

Valoració de la qualitat de les dades:

La utilitat dels resultats que es deriven dels dos punts anteriors és directament proporcional a la qualitat associada a les dades d’entrada emprades per al seu càlcul. Per tant, tenir en consideració la qualitat de la dada és fonamental per prendre decisions coherents i ben informades en base a aquests resultats.

Vilassar de Mar, març 2024

DESCARREGAR LES DADES DE L’AUDITORIA HIDRÀULICA EN PDF:

Resultats del balanç hídric:

Indicadors per a la gestió de fuites:

Indicadors per a la gestió de pressió:

Formulari sobre la fiabilitat de les dades: